جوکار چگونه در حال افزایش سرمایه خود است؟/آینده آموزشی دانش آموزان گروگان کسب درآمد آقایان!

پیام اقتصاد آنلاین:وقتی ویروس کرونا همه گیر شد یکی از حوزه هایی که به شدن آسیب دید حوزه گردشگری بود.کارشناسان این حوزه نیز پیش بینی می کردند به دلیل منع آمد و رفت این حوزه به شدت متضرر می شود.حتی برخی تدبیرها مثل گردشگری آنلاین نیز نتوانست از حجم ضررها بکاهد زیرا لازمه رونق این حوزه حضور فیزیکی افراد است.


جوکار چگونه در حال افزایش سرمایه خود است؟/آینده آموزشی دانش آموزان گروگان کسب درآمد آقایان!

ابوالفضل جوکار صاحب امپراتوری گاج که در حوزه کتب کمک آموزشی فعالیت می کند درکنار این حوزه در حوزه گردشگری نیز فعالیت دارد.براساس گزارش های مختلف ،جوکار صاحب 18 شرکت بزرگ است که از میان این آنها حدودا 8 شرکت و یا موسسه در حوزه گردشگری فعالیت می کند که عموما مجتمع های رفاهی میان راهی است.

گفتنی است ،آن بخش از فعالیت های مرتبط با حوزه گردشگری مربوط به جوکار در ایام کرونا نیز از ضرر وزیان ها در امان نبود و او نیز مانند سایر شرکت های مرتبط با حوزه گردشگری دچار آسیب و ضرر شد .

جوکار چندی پیش در گفتگویی اظهار کرده بود :« در حال حاضر که زیر ساخت جذب گردشگر خارجی در کشور فراهم نیست،‌توجه و حمایت از گردشگری خُرد اهمیت زیادی دارد.از دیدگاه من به عنوان سرمایه‌گذار در بخش مجتمع‌های بین راهی کشور، در شرایط فعلی بایستی تسهیلاتی در راستای حمایت از گردشگری خُرد در نظر گرفته شود.گردشگری خُرد یعنی در روزهای پایانی هر هفته و در تعطیلات رسمی کشور با اتخاذ تدابیری شرایط مسافرت‌های داخلی را برای ایرانیان عزیز فراهم کنیم.»

سوالی که شاید در اذهان به وجود بیاید این است که چگونه در صورتی که تمام فعالیت های حوزه گردشگری در رکود بوده کسب و کار جوکار کماکان سراپا مانده است؟این سوال بدین خاطر مطرح می شود که بدانیم در ایام اوج کرونا بسیاری از شرکت های گردشگری با وجود کاهش هزینه های خود نتوانستند برقرار بمانند و مجبور به تعطیلی شدند.

اما شاید راز برقرار بودن کارتل اقتصادی جوکار در بخش گردشگری را باید در دانش آموزان و درختان جستجو کرد!در واقع هیزم اصلی برقرار بودن این کارتل همین دو مورد است.لطفا به این اعداد که در زیر می آید توجه کنید:

طبق گزارش آماری که سال 1397 منتشر شده است در 10 سال اخير جوکار چيزي حدود 12هزار و 509 عنوان کتاب‌آموزشي چاپ کرده است. اين آمار در سال 97 هم براي گاج جالب‌توجه است، اين ناشر در سال 97 چيزي حدود 1386 عنوان کتاب کمک‌آموزشي منتشر کرده که با در نظر گرفتن همان تيراژ ميانگين دو تا دوهزار و 500 تايي عدد بزرگي حاصل مي‌شود. تا به اينجا شايد پرکار بودن گاج ملموس نباشد، کافي است اين آمار را در کنار آمار چاپ يک ناشر عمومي مثل نشر چشمه، افق، قدياني و... که اتفاقا از پرکارترين‌ها هستند، قرار دهيم، آن وقت، هنگامي که با عدد حدود 50 عنوان کتاب چاپ‌شده در سال مواجه مي‌شويم کاملا مشخص مي‌شود که بازار نشر چندچند به نفع کمک‌آموزشي‌هاست. با يک ضرب و تقسيم ساده بين تعداد کتاب‌هاي چاپ‌شده که همان ميانگين دوهزار و500 تايي است و ميانگين قيمت 33هزار توماني براي هر کتاب، 119 ميليارد تومان عايد ناشر آموزشي گاج شده است.

این موضوع بدین معنی است که سوخت محرک کارتل اقتصادی جوکار در تمام حوزه ها حاصل از چاپ کتاب های کمک آموزشی و فروش آن به دانش آموزان است.

این درحالیست که باید به خاطر داشته باشیم که کتاب های آموزشی گاج طبق گفته کارشناسان آموزشی و اهل فن نه تنها سودی ندارند بلکه آسیب زا هستند.

پیام اقتصاد آنلاین چندی پیش در گزارشی به نقل از یک کارشناس نوشت :« هدف از انتشار کتاب های کمک آموزشی قطعا بیزینس و درآمدزایی است. کسانی که در این حوزه فعالیت دارند با توجه به نیازهای دانش آموزان نقش خود را تغییر می دهند. یعنی به هر شکلی که شده است به دنبال درآمد هستند و قطعا دغدغه ارتقاء سطح آموزشی را ندارند.»(گزارش کامل را اینجا بخوانید)

بهرحال به نظر می رسد کارتل های اقتصادی نظیر آنچه جوکار بر آن مدیریت دارد به قیمت ضررهای آموزشی بالا به دانش آموزان وآینده سازان این مملکت و در حالی که خود و خانواده شان در غرب حضور دارند  در حال افزایش سرمایه و سراپا نگه داشتن بیزینس های  خود هستند.

انتهای پیام/