اولیاء و دانش آموزان گول تبلیغات گاج را نخورند/کتاب های کمک آموزشی گاج آسیب زا هستند

پیام اقتصاد آنلاین:کتاب های کمک درسی مانند گاج بسیار گران هستند و بسیاری از خانواده ها توانایی خرید این کتاب ها را برای فرزندان خود ندارند. این در صورتی است که تبلیغات گسترده باعث شده است دانش آموزن احساس کنند بدون استفاه از این کتاب ها امکان موفقیت وجود ندارد. از سوی دیگر سوالی که مطرح می شود این است که تبلیغات کتاب های کمک درسی گاج صرفا یک بیزینس قدرتمند است و یا این کتاب ها به دانش آموزان کمک می کنند؟ به نظر می رسد در برخی از موارد نه تنها این کتاب ها کمکی به دانش آموزان نمی رساند بلکه اتفاقا موجب آسیب های فراوانی می شود. 


اولیاء و دانش آموزان گول تبلیغات گاج را نخورند/کتاب های کمک آموزشی گاج آسیب زا هستند

*ازبین رفتن فضای شادی و نشاط و لذت تحصیل

در این راستا علی بهشتی نیا کارشناس آموزشی به پیام اقتصاد آنلاین گفت:« نکته اول این است که وقتی ما مخالفت خود را با کتاب های کمک آموزشی مطرح می کنیم، این مخالفت شامل تمام کتاب های کمک آموزشی می شود. این کتاب ها در مقاطع مختلف تحصیلی مورد استفاده دانش آموزان قرار می گیرند. بعضی از این کتاب ها به جزوه های کمک آموزشی تقلیل پیدا کرده است. در مجموع من با همه این موارد مخالف هستم. رقابتی که بین دانش آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی وجود دارد باعث استقبال آن  ها از این کتاب ها شده است. همچنین تبلیغات گسترده ای که در رسانه های مختلف در این خصوص انجام می شود، خانواده ها را به این باور رسانده است که از کتاب های کمک آموزشی حتما باید استفاده کنند. باور دیگری که بین خانواده ها وجود دارد این است که برای این که بدهکار فرزند خود نشوند همه هزینه ها را برای آن ها انجام می دهند.در این سال ها علی رغم تبلیغات کتاب های کمک درسی در رسانه های رسمی کمتر شده اما میزان استفاده از کتاب ها در میان دانش آموزان افزایش یافته است. به این دلیل که فرآیند موجود در نظام آموزشی ما در مسیر غلطی در حال حرکت است و این باعث ایجاد آسیب های مختلف به دانش آموزان می شود.  دانش آموزان در مقاطع مختلف درگیر استرس و اضطراب هستند و این موضوع یعنی استفاده از کتاب های کمک درسی آنقدر طولانی می شود که در مقاطع بالاتر دانش آموزان توان مطالعه و کتاب خوانی را از دست می دهند. بنابراین اتفاق نابجایی که شاید در سال گذشته افتاد ورود این کتاب های کمک درسی به مقاطع پایین تر بود. به دلیل حس جاماندگی ای که به این واسطه در میان دانش آموزان ایجاد می شودآن ها تلاش می کنند کتاب های کمک درسی را تهیه کنند. یکی از آسیب های استفاده گسترده از این کتاب ها از بین رفتن فضای شادی و نشاط و لذت تحصیل است. در این شرایط  دانش آموزان دیگر به آموزش و پرروش در معنای واقعی آن توجه ای ندارند.»


*بیزینس و درآمدزایی

وی ادامه داد:« هدف از انتشار کتاب های کمک آموزشی قطعا بیزینس و درآمدزایی است. کسانی که در این حوزه فعالیت دارند با توجه به نیازهای دانش آموزان نقش خود را تغییر می دهند. یعنی به هر شکلی که شده است به دنبال درآمد هستند و قطعا دغدغه ارتقاء سطح آموزشی را ندارند. حتی سال های گذشته من کتاب هایی را دیده ام که تمرین هایی که دانش آموز باید حل کند را نوشته بود و دانش آموزان به عنوان دفتر از این کتاب استفاده می کردند. لذا بحث درآمدزایی در این موضوع اهمیت بسیار زیادی دارد. اما اگر نظام آموزشی ما از رقابت های ناسالم به سمت فلسفه آموزش و پرورش برود، محتواهای کتاب های آموزشی کامل، درست و بر اساس نیازهای روز دانش آموزان باشد و اگر معلم رسالت خود ره به صورت کامل انجام دهد دیگر به هیچ کتاب حل مسئله و کمک آموزشی نیاز نخواهد بود. ضمن اینکه باید دغدغه خانواده ها و دانش آموزان را هم نسبت به آینده و همچنین شغل و آموزش راحت کنیم. در این راستا  خانواده ها باید حس کنند نیازهای فرزندانشان در مدرسه برآورده می شود و اگر این اتفاق رخ دهد قطعا از این فضای تجاری کتاب های کمک درسی فاصله خواهیم گرفت.»

 

جوکار کیست؟

به جرات می توان گفت مهمترین شرکتی که این روزها در حال چاپ و توزیع کتاب های آموزشی است شرکت یا موسسه گاج است که صاحب آن شخصی به نام جوکار می باشد.ابوالفضل جوکار اگرچه ساکن ایران نیست و در آلمان زندگی می کند اما توانسته بازار کتاب های آموزشی را تحت برند گاج از آن خود کند.او ضمن فعالیت در حوزه کتاب های آموزشی در حوزه های دیگری نیز از جمله حوزه گردشگری فعال و دارای درآمد کلان است.

انتهای پیام/