توی کارای مالی چگونه با سرمایه کم سود وحشتناک مالی میکنند؟
پیام اقتصاد آنلاین : فرض بکنید یه بیزینسی میخواید راه بندازید که میدونید هرچی پول بذارید توش بعد از یک سال 3 برابر میشه. از طرفی بانک وام با بهره 24 درصد سالانه میده و حاج مصیب توی بازار هم صدی سه پول قرض میده که حدودا میشه سالی 36 درصد، در حالی که بیزینس شما این پولو 200 درصد رشد میده.
شما اگه فقط 500 میلیون سرمایه خودتونو داشته باشید، بعد از یک سال، 1.5 میلیارد پول دارید و 1 میلیارد سود کردید. حالا فرض کنید، در کنار این کار، 1 میلیارد از بانک وام میگیرید و 1 میلیارد هم از حاج مصیب قرض میگیرید و چک میدید. در این صورت 2.5 میلیارد سرمایه اولیه دارید که بعد از یک سال باید بشه 7.5 میلیارد. حالا چقدر باید پس بدید؟
باید 1.36 میلیارد به حاج مصیب بدید و 1.24 به بانک بدید. که رو هم میشه 2.6 میلیارد و 500میلیونم که برای خودتون بود و میشه 3.1 میلیارد.
7.5 – 3.1 = 4.4
توی حالتی که از دیگران سرمایه اولیه بگیرید 3.4 میلیارد بیشتر از حالت اولیه سود خواهید کرد. به این کار توی اصطلاح مالی میگن اهرم کردن "Leverage" بدهی برای افزایش سود!
اهرم کردن پولی که به صورت بدهی برای شما هستش همونقدر که سودش انفجاری و شیرینیه، ضررش خانمانسوز و بدبختکنندست.
حالا فرض کنید به خیال سه برابر شدن پول بیزینسی راه میندازید و به دلیل غیرقابل پیشبینی مثل رکود شدید بازار، تحریم، دزدی شریک، سرقت از انبار و .... تمام سرمایتون دود میشه. توی حالت اول سرمایه اولیه پس انداز خودتون که 500 میلیونه از دست میدید و احتمالا بعدش با سخت کار کردن میتونید بهتر از روز اول 500 میلیون رو و حتی بیشتر برگردونید و با استفاده از تجربه شکستتون در آینده موفقتر عمل کنید. توی حالت دوم علاوه بر از دست سرمایه اولتون باید 2.6 میلیارد هم پس بدید. اگه این پولو نداشته باشید احتمالا بعد از چند بار وقت خواستن باید انتخاب کنید براتون توی زندان کمپوت آناناس بیارن یا گیلاس؟
من نه میگم اهرم بده و نه ادعا دارم عالیه و خوبه. نظر خیلی شخصی ام که ممکنه بدرد شما نخوره اینه که سعی میکنم پولمو توی کاری که احتمالا حداقل اصل سرمایم حفظ بشه میذارم و همون اندازه که خودم سرمایه دارم (منهای سود بانکی) از بانک وام میگیرم. توی این حالت بعد از شکست هم سرمایه اولیه خودمو به عنوان بدهی میدم و حداقل زندان نمیرم و بدهکار نمیمونم.
توی این مورد نه خیلی بدبینی و نه خیلی خوشخیال بودن خوبه، محاسبه ریسک و تمام جوانب و کمی ریسک کردن به نظرم میتونه منطقی باشه. توصیه هم میکنم هیچوقت سراغ نزول نرید!
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 2در انتظار بررسی : 2انتشار یافته : 0