خدا رحم کند:پیشنهاد عجیب دولت برای میزان افزایش حقوق کارگران
پیام اقتصاد آنلاین : شب گذشته پس از جدل های فراوان نتیجه خاصی از جلسه تعیین حقوق کارگران منتشر نشد و گویا امشب نیز این جلسات ادامه پیدا می کند.
به گزارش پیام اقتصاد آنلاین،اما آنچیزی که از حاشیه این جلسات اعلام شده و بسیار نگران کننده است گفته های وزیر کار می باشد.
وی پیشنهاد داده است: برای کارگران همان افزایش حقوق کارمندان بهعلاوه ۲ درصد را درنظر بگیریم که می شود 22 درصد!
صولت مرتضوی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی ادامه داده است:قانون مرکز آمار ایران را مرجع تعیین کرده است اما شما نمایندگان کارگری هیچ یک آن را قبول ندارید!هر آنچه دولت برای کارمندان مشخص کرده است به علاوه ۲ درصد برای سختی کار را با ساعت کار یکسان برای دستمزد کارگران در نظر بگیریم! این عینا مر قانون است!اگر درصد کمتری مشخص شود نه ارث پدر ما کم میشود، نه از حقوقمان کسر میشود و نه پاداش میگیریم! ما باید مصالح کشور را در نظر بگیریم.هم کارمند و هم کارگر لباس میخواهند و هم فرزندانشان به مدرسه میروند! با این حال کارگران بیمه تامین اجتماعی صفر تا صد درمان رایگان دارند ولی کارمندان بابت درمان فرانشیز میپردازند.
این درحالیست که وضعیت گرانی و تورم به شکلی است که جامعه کارگری در شرایط اسفناکی بسر می برد.
به گزارش پیام اقتصاد آنلاین، چندی پیش ، علی بابایی کارنامی رئیس فراکسیون کارگری مجلس شورای اسلامی ، با اشاره به آغاز جلسات شورای عالی کار برای تعیین مزد سال ۱۴۰۳ کارگران گفت: هر ساله پایان سال بر اساس ماده ۴۱ قانون کار شورای عالی کار نسبت به تعیین حداقل مزد کارگران کشور تصمیمگیری میکند.
وی با بیان اینکه ما انتقاداتی به اصل برقراری چنین جلساتی در طول سال داریم چرا که در هیچ جای قانون کار نیامده است که دولت یا وزارت کار صرفاً در پایان سال مزد کارگران را تعیین کند، خاطرنشان کرد: در طول سال باید ماهانه جلسات شورای عالی کار برگزار شود تا بتواند موارد مرتبط با کارگران بویژه تعیین مزد آنها را مورد ارزیابی قرار دهد که متاسفانه این کار اتفاق نمیافتد.
بابایی گفت: نکته بعدی اینکه در این قانون به صراحت آمده است که معیار تعیین مزد کارگران نرخ تورمی اعلامی از سوی بانک مرکزی و سبد معیشت کارگران است که البته باید مورد توافق جمعی بین نمایندگان کارگران و کارفرمایان با محوریت دولت قرار گیرد.
رئیس فراکسیون کارگری مجلس ادامه داد: متاسفانه تجربه چندین ساله گذشته حاکی از این است که به این واسطه که دولت خود را بزرگترین کارفرما در کشور میداند، این استدلال را دارد که هرچه مزد سالیانه را بالاتر تصویب کند، هزینههای دولت نیز بالاتر خواهد رفت. به همین دلیل شاهد هستیم که در اکثر مواقع نقطه نظرات نمایندگان کارگری مبنای تصمیم نهایی جلسات مزد قرار نمیگیرد.
بابایی با اشاره به مصوبه مجلس در رابطه با تعیین حقوق کارگران در سال ۱۴۰۳ گفت: بر اساس مصوبه مجلس علاوه بر ۲۰ درصدی که به حقوق کارمندان افزوده میشود، یک افزایش 3 هزار امتیازی نیز به حقوق سال آینده کارمندان اعمال میشود. در حقیقت افزایش حقوق کارمندان برای سال آینده ۴۰ درصد خواهد بود. بنابراین با توجه به اینکه عموماً ما برای کارگران ۵ تا ۷ درصد بیش از کارمندان حقوق افزایش حقوق در نظر میگیریم، مزد سال آینده کارگران باید ۵۰ درصد به نسبت سال جاری افزایش داشته باشد.
وی در پایان تصریح کرد: انتظار ما از دولت به ویژه وزیر کار این است که در تعیین حداقل مزد کارگران تورم انتظاری و سبد معیشت کارگران در کشور را در نظر داشته باشند.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 2در انتظار بررسی : 2انتشار یافته : 0