سازمان تأمین‌اجتماعی؛ حامی بانوان شایسته ایرانی

بیمه زنان خانه‌دار و دختران؛طرحی برای کاهش دغدغه‌‌های دوران پیری

پیام اقتصاد آنلاین:ایجاد رفاه اجتماعی و صیانت از اقشار مختلف مردم در برابر رویدادها و ریسک‌هایی چون پیری، بیکاری، ازکارافتادگی و بیماری از مهمترین اهداف و سیاست‌های کلان هر کشور است و اصل29 قانون اساسی که مهم‌ترینو بنیادی‌ترین استراتژی و راهبرد کشور در حوزه تأمین‌اجتماعی وبیانگر اهمیت آن در نزد ارکان کشور و آحاد مردم است، بر تعمیم بیمهدر جامعه تأکید کرده است.


بیمه زنان خانه‌دار و دختران؛طرحی برای کاهش دغدغه‌‌های دوران پیری

با توجه به جایگاه متعالی زنان و مادران فرهیخته ایرانی در خانواده و جامعه ایرانی و اسلامی، بیمه زنان خانه‌دار و دختراناز جمله طرح‌های بیمه‌ای سازمان تأمین‌اجتماعیبرای توسعه پوشش بیمه اجتماعی در کشور است که در قالب طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی طراحی شده است و فرصت بیمه شدن را برای همه زنان و دختران ایرانی فراهم آورده است.

 

جامعه هدف بیمه زنان خانه‌دار

ذی نفعان و اقشار هدف این نوع بیمه، تمامی زنان و دختران کشور هستند کهدر رده سنی بین 18 سال تمام تا 50 سال تمام قرار دارند و فاقدپوششبیمه‌ای هستند.بانوان با سن بیش از 50 سال نیز در صورت دارا بودنسوابق قبلیبیمه‌پردازیمعادل مازاد سنی، امکان انعقاد قرارداد بیمه زنان خانه‌دار و دختران را خواهند داشت. به‌عنوان مثال، متقاضی‌ای‌ که  3 سال بیمه‌پردازی قبلی دارد، تا 53 سالگی برای انعقاد قرارداد بیمه زنان خانه‌دار  فرصت دارد. در ضمنمتقاضیانی که دارای 10 سال سابقه قبلی پرداخت حق‌بیمه نزد سازمانتأمین‌اجتماعی باشند، از اعمال شرط سنی مقرر معاف هستند.

 

مزایای بیمه زنان خانه‌دار

امکان انتخاب درآمد مشمول کسر حق‌بیمه، امکان انتخاب نرخ حق‌بیمه متناسب با خدمات مورد تعهد و نیز امکان دریافت مستمری بازنشستگی همزمان با دریافت مستمری همسر مرحوم از ویژگی‌های این طرح بیمه‌ای است. به بیان دیگر، در صورتی‌که زن خانه‌دار مستمری همسر مرحوم خود را دریافت می‌کند، می‌تواند ضمن استمرار دریافت مستمری بازماندگان، رأساً بیمه‌پردازی در قالب این طرح را آغاز کند و بعد از رسیدن به سن بازنشستگی، علاوه بر مستمری همسر مرحوم، مستمری بازنشستگی خود را نیز دریافت خواهد کرد.

 

استفاده از خدمات درمانی

در صورتی که فرد متقاضیبیمه زنان خانه‌دار و دخترانبخواهد از مزایای درمانی این بیمه نیز استفاده کند، باید به ازای هر نفر ماهیانه حق‌سرانه درمان را که هر سال به تصویب هیأت محترم وزیران می‌رسد؛به ازای خود و هر یک از افراد تحت تکفل قانونی پرداخت کند؛ اما از آنجا ‌کهزنان خانه‌دار و دختران، اغلب تحت‌تکفل همسر یا والدین خود بوده و از نظر درمانی نیز تحت پوشش بیمه آنان هستند، در این صورت می‌توانند در عین بیمه‌پردازی در قالب طرح بیمه زنان خانه‌دار، کماکان از خدمات درمانی به‌تبع همسر با والدین خود استفاده کنند و ملزم به پرداخت حق سرانه درمان نخواهند بود. در سال جاری، نرخ سرانه درمان برای هر نفر، 91 هزار تومان تعیین شده است.

 

نرخ حق‌بیمه و تعهدات سازمان تأمین‌اجتماعی

سه نوع نرخ حق‌بیمه برای بیمه زنان خانه‌دار و دختران تعریف شده است که متقاضیان می‌توانند یکی از آنها را انتخاب کنند. دستمزد مبنایمحاسبه و پرداخت حق بیمهاین افراد نیز بین حداقل و حداکثر دستمزد مصوب شورای عالی کار است که زنان متقاضی بیمه زنان خانه‌دار و دختران می‌توانند متناسب با سن وسابقه، دستمزد موردنظر را انتخاب و حق بیمه خود را برمبنای آن پرداخت کنند.

نرخ حق بیمه زنان خانه‌دار و دختران 12 درصد شامل خدمات بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی می‌شود، یعنی بیمه شده با انتخاب این نرخ و پرداخت حق بیمه، بعد از رسیدن به شرایط سن و سابقه قانونی، می‌تواند بازنشسته شود و اگر خدای ناکرده پس از رسیدن به سن بازنشستگی فوت کند، بازماندگان وی برمبنای مقررات تأمین‌اجتماعی و در صورت احراز شرایط قانونی، تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند. نرخ دیگرحق بیمه زنان خانه‌دار و دختران 14 درصد است که خدمات بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی برایاین نرخ پرداخت حق بیمه تعریف شده است. کامل‌ترین نوع خدمات هم در نرخ 18 درصد است که شامل بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت است. در سال 1401 و برمبنای حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار برای این سال، در شش ماهه دوم این سال حداقل حق بیمه زنان خانه‌دار و دختران در صورت انتخاب نرخ 12 درصد حدود 502 هزار تومان، در صورت انتخاب نرخ 14 درصد حدود 585 هزار تومان و در صورت انتخاب نرخ 18 درصد حدود 752 هزار تومان است. البته این مبالغ برای هر سال متناسب با تغییر دستمزدها براساس مصوبات شورایعالی کار، تغییر خواهد کرد.

 

 ثبت‌نام غیرحضوری برای بیمه زنان خانه‌دار

ثبت‌نام در طرح بیمه زنان خانه‌دار و دختران سازمان تأمین‌اجتماعی و پرداخت حق بیمه ماهانه این طرح بیمه‌ای، بسیار ساده است و هیچ نیازی به مراجعه به شعب سازمان تأمین‌اجتماعی نیست. با استفاده از رایانه شخصی یا حتی گوشی موبایل، می‌توان پس از ثبت‌نام اولیه در سامانه خدمات غیرحضوری این سازمان به نشانیes.tamin.irتمام مراحل انعقاد قرارداد و پرداخت حق بیمه ماهانه را در مسیر منوی بیمه‌شدگان/ بیمه‌شدگان خاص / انعقاد قرارداد بیمه زنان خانه‌دار و دختران انجام داد. 

همچنین امکان عقد قرارداد و پرداخت حق بیمه از طریق برنامه کاربردی یا اپلیکیشن "تأمین من" که از سایت سازمان تأمین‌اجتماعی به نشانی www.tamin.irیا کافه بازار قابل دریافت و نصب بر روی گوشی‌های هوشمند است نیز وجود دارد.

اگر هم به رایانه یا گوشی تلفن همراه دسترسی ندارید، برای انعقاد قرارداد بیمه زنان خانه‌دار و دختران می‌توانید به یکی از شعب یا کارگزاری های رسمی سازمان تأمین‌اجتماعی در سراسر کشور مراجعه کنید. همچنین همکاران ما در مرکز ارتباطات مردمی سازمان تأمین‌اجتماعی با شماره تلفن 1420 در تمام ساعات شبانه‌روز و حتی روزهای تعطیل برای راهنمایی و رفع مشکلات احتمالی شما، در خدمت خواهند بود.

 

 

انتهای پیام/