شهردار تهران تاکید کرد: لزوم توجه به فرهنگ تحقق قانون اساسی
پیام اقتصاد آنلاین : علیرضا زاکانی با تاکید بر لزوم توجه به فرهنگ تحقق قانون اساسی گفت: باید فرهنگ تحقق قانون اساسی و بهکارگیری هر موجودیتی در مختصات خود مورد توجه قرار بگیرد تا وقتی این زمینه فراهم نشود نمیتوان انتظار داشت کارکردهای مورد مطالبه تحقق یابد.
به گزارش ستاد خبری همایش و نمایشگاه نهضت تامین مالی شهر، علیرضا زاکانی در سومین روز از نخستین نمایشگاه و همایش نهضت تامین مالی شهر که با حضور مهدی چمران رئیس شورای شهر تهران، سید محمدمهدی احمدی مدیرعامل بانک شهر، مجید عشقی رییس سازمان بورس و اوراق بهادار ایران و جمعی از شهرداران کلانشهرهای ایران با هدف ارایه راهکارهای اساسی برای جلب مشارکت مردم در تامین نهضت مالی اداره شهرها روز پنجشنبه 23 آذرماه در برج میلاد تهران برگزار شد، ضمن محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین، گفت: امروز شاهد بزرگترین کشتار و نسل کشی در فلسطین اشغالی هستیم و ما نیز همچون مردم آزاده جهان با مردم مظلوم غزه ابزار همدردی می کنیم. امیدوار هستیم نیروی مقاومت حماس در دفاع از مردم فلسطین به پیروزی اصلی خود یعنی نابودی رژیم صهیونیستی برسد.
شهردار تهران با بیان اینکه با برگزاری همایش و نمایشگاه نهضت تامین مالی شهر ظرفیتهای جدیدی برای مدیریت شهری فراهم شده است، گفت: این همایش یک مقدمهای دارد و آن ایجاد فرصت های جدید برای مدیریت شهری است.
وی با بیان اینکه نقش مدیریت شهری در ارائه خدمات به شهروندان بسیار حائز اهمیت است اظهار کرد: باید تلاش کنیم این عقبماندگی ۲۰ ساله جبران شود.
در اصل ۱۰۰ برای پیشبرد سریع امور شهرها در ابعاد مختلف مانند حوزههای فرهنگی، عمرانی و ... شرایطی داریم که امکان حضور مستقیم مردم برای اداره شهرها فراهم باشد این یک فرصت طلایی برای تحقق قانون اساسی است گرچه با یک تاخیر برای ظهور و بروز شوراهای شهر مواجه هستیم، باید این خلا و دو دهه عقب افتادگی در ایجاد زمینه اعتماد و اهتمام به این شوراها را احیا کنیم.
زاکانی با بیان اینکه شوراها و شهرداریها نقش مهمی در ارائه خدمت به مردم دارند، بیان کرد: معتقد هستم باید فرهنگ تحقق قانون اساسی و بهکارگیری هر موجودیتی در مختصات خود مورد توجه قرار بگیرد تا وقتی این زمینه فراهم نشود نمیتوان انتظار داشت کارکردهای مورد مطالبه تحقق یابد.
شهردار تهران با تاکید بر اینکه فرصت امروز دولت برای تحقق قانون اساسی طلایی است، تصریح کرد: این فرصت امکان میدهد که مسئولیتهای اداره شهر را بپذیریم. آنچه که به تعبیر مراجع بینالملی مبنی بر شهرنشینی 70 درصدی کل جهان در سال ۲۰۵۰ در شهرها ابراز شده، در حال حاضر در کشور ما محقق شده است.
وی با بیان اینکه روستاها نقش مهمی در تولید دارند گفت: عادت گذشته شهرها برای مصرف، عادت بدی بوده است اما با این وجود کشور باید به سمت سازندگی حرکت کند. برای این شرایط نیازمندیم که منابع و امکانات لازم را در شهرها فراهم کنیم. برای ساختن و آباد کردن شهر، در کنار باور به شوراها، شهرداری ها و اعتماد مردم، نیازمند امکانات و منابع هستیم.
شهردار تهران با بیان اینکه از نگاه مردم تفاوتی بین کارگزاران کشور وجود ندارد، افزود: خوبی و بدی یک جز به کل نظام برمیگردد اما حقیقتا امروز این پیوستگی بیش از قبل است. انتظارات مردم هم بیش از گذشته است چون مردم صاحبان اصلی انقلاب و کشور هستند. مسئولان باید با تشریح مساعی زمینه را برای خدمت آماده کنند. در هم انباشتگی، کشور را در موقعیتی قرار داده که نیازمند چاره است ما امروز با هفت هزار میلیارد تومان نقدینگی مواجه هستیم اگر این نقدینگی در هر حوزه و بازاری وارد شود؛کشور را از حالت تعادل خارج می کند باید از نقدینگی به عنوان یکی از ظرفیتهای بزرگ سازندگی در کل کشور استفاده کنیم.
زاکانی در ادامه خاطرنشان کرد: ما دو سال قبل در مجموعه مدیریت شهری تهران، 70 همت بدهی داشتیم. امروز از این 70 همت به عنوان اهرمی برای تسویه بدهیها و ایجاد تسهیلات استفاده کنیم، بنابراین ما نیازمند مشارکت مردم هستیم. سال گذشته یک تجربه جدید در تهران داشتیم. ما 2080 پروژه داشتیم که در مورد آنها از مردم نظرخواهی کردیم. ابتدای این هفته بررسی کردیم که از هزار و 462 پروژهای که آغاز کردیم، زدیم فقط کمتر از 20 پروژه آغاز نشده است. امسال یک گام جلوتر رفتیم و از مردم خواستیم تصمیم سازی کنند. بالغ بر 7 هزار پروژه از پیشنهادهای مردمی داشتیم. ما پروژههای سنگین شهری داریم که مردم در محلات خود با آنها زندگی میکنند. با اینکه قریب کمتر از دو هفته به پایان نظرات مردم باقی مانده، بالغ بر 500هزار مشارکت داشتیم. هدف ما این بود که به یک میلیون برسیم. این برای ما یک سرمایه اجتماعی و فرصت طلایی است.
زاکانی حضور مردم در پویش «من شهردارم» را مثبت ارزیابی کرد و افزود: این همایش یک گام جلوتر رفته است. در پویش «من شهردارم» کار خود را به نظرخواهی گذاشتیم و از مردم هم نظرخواهی کردیم، حالا در گام سوم به تامین مالی نیاز داریم. این ما، مجموعه کلان شهرها را در برمیگیرد. اثراتی که این کلانشهر در کل کشور میگذارند، همه کشور و همه شهرها را درگیر میکند. منابع مالی گلوگاه جدی است. همه کلان شهرها برای تامین منابع مالی از انضباط مالی آغاز به کار میکنند. یعنی منابع خود را در جای مناسب استفاده کنند که اتلاف نشود. اما این کفایت نمیکند. شهرها به سرعت به سمت فرسودگی پیش میروند. ما در همه شهرها بافت ناکارآمد داریم، در دل این بافتها بافت فرسوده داریم که در معرض عدم دسترسی و ایجاد خطر برای شهروندان هستند. در تهران 17 هزار هکتار بافت ناپایدار و 4 هزار و 500 هکتار بافت فرسوده داریم که در حال افزایش است. دولت مکلف به ساخت 4 میلیون مسکن است. عدد نقدینگی جامعه 7 هزار همت است. اگر این نقدینگی وارد این مسیر شود، موضوع اشتغال و چرخه اقتصادی در کشور و تامین مسکن به عنوان بزرگترین مسئله حل خواهد شد.
وی بیان کرد: تهران در شرایط فعلی با بعد ۹/۹ خانوار نیاز به یک میلیون مسکن دارد. برای چه امروز نداشتن مسکن و حضور در خانه امن به یک دغدغه جدی تبدیل میشود؟ برای اینکه من به عنوان مسئول خوب عمل نکردم.
اتفاق بزرگی که در این همایش رخ داد این است که 19 کلانشهر، بورس و بانک شهر دست به دست هم دادند تا زمینه بکارگیری ابزارهای نوین برای ساخت کشور را سازماندهی کنند.
بنابراین اگر در حوزه مسکن وارد شوید، میبینید که مسکن عمده نقدینگی را جذب میکند. سود این نقدینگی به مردم میرسد و درنهایت هم مشکل بزرگی را حل خواهد کرد. اگر به سمت حمل و نقل عمومی برویم میبینم شهرهای بزرگ برای ساخت هر کیلومتر مترو دو هزار میلیارد هزینه میکنند.
زاکانی تامین اعتبارات توسط مردم را یک فرصت عنوان کرد و گفت: خود مردم صاحب امکاناتی میشوند که آن را تامین میکنند. تهران ۹۸ اصلاح تقاطعی دارد که 780کیلومتر راه مردم را به 53 کیلومتر کاهش میدهد. همین باعث کاهش آلودگی و مصرف بنزین میشود. این موضوع به منابع مالی نیاز دارد. این کار بزرگی که امروز انجام میشود قابل تقدیر است. از عزیزان مجمع کلانشهرها، بورس و بانک شهر که با حضور و آموزش خود این مراسم را برگزار کردند تشکر میکنم.
وی گفت: ما هم در شهرداری باید شفافیت داشته باشیم. بخشی از منابع بودجه ما از بودجه عمومی میرسد. این موضوع هم برای شورا هم برای دیوان محاسبات باید شفاف باشد اما برای استفاده از ابزارهای مالی باید داشتههای خود را آشکار کنیم. وقتی ما متولی خدمت در شهر شدیم، با اسناد بدون حسابرسی مواجه شدیم. تا اسناد قبلی تأیید نشود نمیتوانیم موارد جدید را مطرح کنیم. من به عنوان مدیر شهری پاسخگو و مسئول هستم. تصمیماتی که شهردار قبلی گرفته باشد، برای من تعهد آور است. مگر اینکه آن موضوع برای شهر مخرب باشد. اعتماد بر استمرار مدیریت این است که خوبی های گذشته را نفی نکنیم. لذا باید برای و مسئولین دولتی اتفاقاتی رخ دهد که ظرفیت را باز کند.
زاکانی اعتمادسازی در بین مردم را شرط رسیدن به اهداف مورد نظر در تحقق اهداف نهضت تامین مالی شهر دانست و افزود: باید طوری مدیریت کنیم که مردم برای سرمایهگذاری اعتماد کنند. حرکت شهرداریها به سمت استفاده از ابزارهای نوین، ارز دیجیتال و استفاده سرمایه مردم برای پروژههای شهری دولت، موضوعی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
انتهای پیام/
ارسال دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 2در انتظار بررسی : 2انتشار یافته : 0